W związku z propozycją Platformy Obywatelskiej, iż do Kodeksu Karnego należy wpisać paragraf mówiący o tym, że każdy, kto popiera Jarosława Kaczyńskiego, trafi do więzienia na minimum 5 lat postanowiłem wydać następujące oświadczenie:

Niniejszym przepraszam pana Grzegorza Schetynę oraz jego kolegów i koleżanki za wszystkie prześmiewcze memy i teksty, jakie zamieściłem na przestrzeni 10 lat. W wyniku głębokiej refleksji doszedłem do wniosku, że tylko Grzegorz Schetyna, charyzmatyczny, mądry, dalekowzroczny i wykazujący się olbrzymią empatią społeczną przywódca jest w stanie wprowadzić Polskę na szerokie wody dobrobytu, tolerancji, wolności i różnorodności.

Całym sercem popieram program Platformy Obywatelskiej zawarty w następujących punktach:

1. Żeby nie było PiS.
2. Poprzez zmniejszenie PKB i zlikwidowanie zysków spółek skarbu państwa znajdziemy się w gronie państw o większej prędkości
3. Przyjmiemy milion uchodźców
4. Zabierzemy rozwrzeszczanym bachorom nienależne im 500 złotych i zatrudnimy je do pożytecznej pracy polegającej na zbieraniu śmieci i odchodów po uchodźcach
5. Zreprywatyzujemy, to co jeszcze pozostało, a uzyskane środki przeznaczymy na rozwój materialny światłych kadr partyjnych
6. Zwiększymy bezrobocie, bo nienormalna jest sytuacja, żeby pracodawca podlizywał się pracownikom
7. Przywrócimy banki odpowiedzialnemu kapitałowi zagranicznemu
8. Zlikwidujemy Wojska Obrony Terytorialnej, bo nikt nie ma zamiaru na nas napadać
9. Uruchomimy karuzele VAT, które zawsze były motorem gospodarki i podwyższały wskaźniki eksportu oraz zawartość portfeli działaczy PO
10. Nie będziemy kupować gazu z USA i Norwegii, ponieważ nie sprzyja to ocieplaniu stosunków z Federacją Rosyjską, mającą zasoby wystarczające do zaspokojenia naszych potrzeb
11. Dzieci pójdą do szkoły od 3 roku życia, a emeryci na emeryturę od 75 roku. Pozwoli nam to wydłużyć czas pracy i podnieść wydajność pracowników kolonii
12. Zlikwidujemy CBA, bo pod rządami PO nigdy nie było i nie będzie korupcji
13. Zlikwidujemy IPN, bo obywatele mają ważniejsze problemy od zajmowania się jakimiś bandytami z NSZ i AK
14. Zlikwidujemy do końca przemysł ciężki, bo obywatelom nie ma być ciężko, lecz lekko
15. Sędziowie będą wybierać sędziów spośród sędziów, zawód będzie podlegać dziedziczeniu i nikt się nie będzie wpierdalał
16. Będzie tak, jak było

Oświadczam, że zawsze byłem wiernym wyznawcą Platformy Obywatelskiej oraz jej przywódców w osobach Donalda Tuska, Ewy Kopacz i Grzegorza Schetyny. Krytyczne teksty, które napisałem wynikały z chwilowej niewiedzy spowodowanej brakiem kontaktu z TVN, oraz z nieuzasadnionego koniunkturalizmu.
Niech żyje Grzegorz Schetyna!
Precz z Kaczorem dyktatorem!

Mam nadzieję, że moje oświadczenie dotrze do Komitetu Centralnego Platformy Obywatelskiej i zapobiegnie pochopnemu umieszczeniu mojej osoby w zakładzie karnym, gdy już zapanuje w Polsce wolność.

Autor: Zbigniew Kozłow